Kleurenvisie in huis

Een goed en doordacht kleurgebruik heeft een positieve invloed op de sfeer in een ruimte en de gemoedstoestand van de gebruikers. Door de jaren lange ervaring die wij hebben opgedaan bij het schilderen van woningen, instellingen en kantoren hebben wij onze kleurenvisie verder kunnen ontwikkelen. Wij kunnen u deskundig adviseren over de kleurtoepassingen voor de door ons te schilderen vertrekken.

Kleur in het interieur

Kleurenwaaier 1In ruimtes waar mensen dagelijks verblijven, is het interieur en de uitstraling heel belangrijk. U moet zich goed voelen in uw werk- of thuisruimte. Daarom is het belangrijk om de juiste sfeer te creëren, met een passende atmosfeer, kleuren en de meubels. Kleuren zijn heel bepalend; ze oefenen onbewust een psychologische invloed op ons uit. Daarnaast kunt u met behulp van verschillende kleuren een effect realiseren, zodat een ruimte minder groot, klein, kil of donker lijkt.

Invloed van kleur op uw humeur

Kleuren hebben inderdaad niet alleen een effect op de weerkaatsing van het licht, maar ze hebben ook een psychologisch effect. Over het algemeen kunt u stellen dat donkere kleuren een wat somber makend effect hebben. Lichte kleuren zijn meer stimulerend en rustgevend, ze maken de ruimte lichter, vrolijker en geven de ruimte een schoon en verfrissend karakter. In een werkplaats waar de taak eenzijdig en monotoon is kan men het beste een paar stimulerende kleuraccenten aanbrengen. Wanneer de taak een grotere aandacht vergt, kunnen we de muren beter in een lichte kleur schilderen. In gebruiksruimtes zoals bijvoorbeeld gangen, kantines en ontvangstruimtes kan er wat meer kleur toegepast worden om afwisseling te creëren met werkruimtes. Toepassen van lichte kleuren op de wanden geeft een ruimtelijker effect dan de toepassing van donkere kleuren.